Gde god se osvrnem ugledam fenomenalne ljude sa genijalnim idejama. Onda se zapitam, šta bi svi mi trebalo da uradimo da nas bude još više? Koja je tajna formula koja skida strahove, očekivanja koja su nam nametnuta i kako da se što lakše ogledamo sami u sebi?

Ogledanje znači otkrivanje. Sebe, sveta, inspiracije, motivacije, kreativnosti, seksualnosti, čuda. Čuda su zaista svuda oko nas i svedočim tome već neko vreme.

Kad smo bili mali, često su nam govorili da se naši snovi neće ostvariti, da budemo realni. Govorili su nam i da je potrebno imati “hleb u rukama”, a da novac ne pada sa drveta. Koliko smo tačno uverenja čuli u toku života? Koliko uverenja smo prihvatili kao istinu i jedinu mogućnost?

Ja sam uvek osećala da postoji nešto više i da se to više ne krije u nekim posebnim diplomama, na funkcijama, među nekom elitom koja navuče maske i uniforme, ručka kavijar, a zatim skriveno bljucne sama od sebe i svoje anskioznosti. Znate da maske imaju vodeće uloge u svetu u kom živimo? Ne pričam vam ništa novo. Možda sam samo među manjinom koja o njima priča.

Opet sam shvatila koliko su me lagali, pa samim tim i sve vas. Naravno da je sve mnogo lakše nego što nam se čini. Naravno da svet nije napravljen za pojedince i da ne moramo juriti snove za druge sanjare. Ima dovoljno svega, za sve nas. Niti je ludo ako želite da budete astronauti, da vodite svoj talk show, da snimate vlogove, da putujete svetom i učite od najboljih mentora sva znanja sveta, niti će vam neko dati zeleno svetlo za želje. Ako nešto želite, treba sami da krenete po to.

Kako sam ja krenula po svoje snove?

Odlučila sam da slušam sebe. Odlučila sam da slušam svoj unutrašnji osećaj, glas i da nikad ne posumnjam u njega. Odlučila sam da sve čega sam se bojala, u čega sam sumnjala i što me je paralizovanu držalo u mestu sagledam iz novog ugla. Pronašla sam sjajne ljude koji su to mnogo pre mene uradili i rado svoje znanje dele dalje. Pronašla sam kurseve, seminare, počela da se bavim sobom umesto razmišljanjima šta će drugi reći dok se ja bavim sobom. To šta drugi imaju da kažu o meni, mene odavno ne zanima.

Dok god imamo vremena da se bavimo tuđim životima, postoji realan problem koji u svom životu ne rešavamo. Fokus na unutra, ne na spolja i svet poprima nove boje.

To nije bila jednokratna odluka niti jednodnevni izlet u svet samospoznaja. Moje putovanje traje i dalje i što više učim, to otkrivam koliko manje znam. Više za juče, preključe, za godinu pre, a toliko mnogo manje od svega što bih mogla znati za danas, sutra, prekosutra. I to nije loše. Naprotiv. To je toliko sjajno da se svakodnevno zahvalim što imam priliku i uplašiti se, zapitati se, što ima toliko mnogo divnih ljudi na ovom svetu koji me imaju čemu naučiti. Da mi je još koji život ne znam da li bih stigla sve što sanjam.

Dakle, ako mislite da je loše menjati se i da morate živeti odluke i uloge koje ste nekad davno odabrali ili je to za vas neko drugi učinio, grešite. Nije loše menjati svoja mišljenja, situacije, poslove, partnere, ideje, vizije, strahove za hrabrost, učiti nešto novo i putovati putevima znanja i nepoznatog. Nije loše jer neopozivo menja život.

Verujem da je realnost divna i da što je više konzumiramo svesno, radimo na sebi, možemo biti sve. Skinimo maske, sanjajmo glasno. Ne bojmo se šta drugi misle, a ne težimo dokazivanju drugima. Ne objašnjavajmo svoje snove. Živimo ih. I ako vam se učini da nešto nije na svom mestu, da u ovom svetu ne štima ili se ne uklapa i da bi moglo biti lepše, bolje, drugačije, samo napred – menjajte.

Sanjajte svoje snove jasno, glasno i pravite planove koje ćete menjati svakodnevno. Nekad ih brisati pa počinjati iznova, nekad ih dorađivati, graditi da budu posebni, moćniji. I sve što zamislite u svojoj glavi, reći ću vam jedan alat koji može isto ostvariti i pretočiti u stvarnost.

TEHNIKA VIZUALNE MEDITACIJE

Na jednom sjajnom seminaru naučila sam kako se kontroliše um. Ispočetka nisam razumela, a onda sam otkrila da je zaista moguće i počela da otkrivam tajne alate same sebe.

Sve što sanjamo i možemo zamisliti u svojim umovima, možemo i živeti. Potrebno je da zamislimo ispred sebe, na razdaljini od 3 metra veliko belo platno. Ništa spektakularno, ali moćno ako krenemo da vežbamo svakog dana. Na platno kao jesenji projekat u vrtiću kada lepimo lišće i ukrase, lepićemo slike iz svog uma, srca, duše. Ne makar kakve slike! Lepićemo, kačiti sve ono što čini naše snove. Do najsitnijih detalja, do najlepših boja. I tu nećemo stati.

Kad jednom na platnu pred sobom, u mislima, ugledamo sve svoje vizije i detalje istih, vreme je da krenemo da radimo na njima. Dajmo sebi 3 nedelje ili više i dorađujmo ih. Svaki dan, pre nego započnemo dan, posvetimo se preuređenju našeg platna. Izbacujmo šta nam se ne dopada, ubacujmo šta nam se dopada. Menjajmo i zabavljajmo se.

Nakon nekog perioda, ugledaćemo prvi korak koji nas vodi ka ostvarenju istih i sledićemo ga. Ne, neće to biti poziv preko razglasa, ali će biti toliko jasno vašoj duši da ćete znati kuda i kako dalje. Onda tek počinje zabava, svest da se u životu može sve, ali je potrebno samo malo verovati, usuditi se, zaigrati se. Zar ne?

Šta nas košta da probamo?

I za kraj, ako želite da naučite sve delove ove sjajne tehnike počevši od spoznaje sebe samih, kontrole svojih misli i svesnog planiranja, sanjanja, preko tehnika kojima poboljšavamo kvalitet svog života, isključujemo mogućnosti autoimunih bolesti i radimo na sebi, tu je sjajan mentorship program.

Individualni program

O ovoj temi i mnogim drugim govorimo u grupi na fb. Pridružite nam se da otkrijete o čemu.

 
(Visited 93 times, 1 visits today)